17 september 2021

Moeder vrijgesproken in bizarre zaak

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DEN BOSCH  – Het gerechtshof in Den Bosch volgde het advies van deskundigen en heeft de 41-jarige moeder van twee overleden baby’s opnieuw vrijgesproken. De moeder werd verdacht van doodslag op haar kinderen die in 2014 werden gevonden in haar woning. Deskundigen achten het aannemelijk dat de baby’s al dood waren voor hun geboorte.

De moeder stopte de lichaampjes van de overleden baby’s in een beautycase en een koekblik. De kinderen werden in 2002 en 2004 al geboren. Zij meldde zich pas in 2014 bij de politie.

Johanna H. werd eerder door de Utrechtse rechtbank en het gerechtshof in Arnhem al vrijgesproken omdat er niet vastgesteld kon worden of de kinderen doodgeboren waren of nog enige tijd hebben geleefd. De Hoge Raad verwees de zaak terug naar het hof in Den Bosch, zij vonden dat het duidelijk moest worden of het handelen van H. de dood van de kinderen tot gevolgd had.

Beide kinderen werden op het toilet geboren en hadden beiden een flinke groeiachterstand, terwijl ze beide voldragen waren. H. was tijdens de zwangerschap blijven roken en gebruikte ook drugs. Dit maakte de kans groter dat de baby’s dood ter wereld kwamen. Het kindje dat in 2004 geboren werd, lag in een stuitligging, wat zonder medische hulp nog gevaarlijker is.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie