27 september 2021

Man veroordeeld voor ontucht

3 min read

DEN BOSCH – Het gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag Een 60-jarige man uit Eindhoven vrijgesproken van verkrachting van een 15-jarige meisje. Volgens de rechtbank had de man wel seks met het slachtoffer, maar kon dwang niet bewezen worden. De man uit Eindhoven krijgt daarom voor ontucht met een minderjarige een celstraf van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk, daarnaast mag hij twee jaar lang geen contact hebben met het meisje.

Het misbruik gebeurde in een caravan in augustus 2017 op een camping in Luxemburg. Het meisje en de man kenden elkaar al jaren, die bewuste zomer gingen ze samen op vakantie. Het meisje vertelde een campingmedewerker dat ze s’nachts door de kennis was verkracht.

De 60-jarige man bekende sex met haar gehad te hebben, maar ontkende verkrachting. Volgens hem gebeurde het tegen zijn zin in. Het meisje zou meerdere keren hebben aangedrongen waardoor hij het niet tegen kon houden. De rechtbank gelooft de verklaringen van de man niet. Volgens de rechtbank had de man het meisje gemakkelijk van hem ad kunnen duwen gezien het feit dat hij groter en sterker is.

Het Openbaar Ministerie wilde de man laten veroordelen voor verkrachting naar aanleiding van de verklaring van het meisje. De rechters vinden echter dat er te veel twijfel is over wat er precies gebeurd is tijdens die bewuste nacht.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie