17 september 2021

FC Dordrecht krijgt geen steun

3 min read

DORDRECHT – De plaatselijke voetbalclub hoeft niet te rekenen op steun van de gemeente Dordrecht bij de bouw van het nieuwe stadion. FC Dordrecht zal zelf een lening moeten regelen.

Voor de bouw van een nieuw stadion heeft FC Dordrecht heeft 1,2 miljoen beschikbaar, maar wilde een garantiestelling van 5,3 miljoen, en daar wil de gemeente niks van weten.

Volgens de raadsmeerderheid is de voetbalclub een bedrijf dat zelf de broek moet ophouden. Daarnaast vindt de gemeente het risico dat gemeenschapsgeld verloren gaat te groot.

Het besluit over de eventuele financiële steun voor FC Dordrecht viel kort nadat de gemeenteraad instemde met de verkoop van aandelen Eneco. Deze zouden zo’n 370 miljoen euro opleveren. Met zoveel geld is het dan ook moeilijk voor de fans dat hun club geen greintje steun ontvangt vanuit de gemeente.

Algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht laat zijn hoofd niet zakken. “Garantie voor de volledige lening kan de club niet vinden. Maar dat is niet nodig als uit onderzoek blijkt dat maatschappelijke financiering mogelijk is.” De Zeeuw doelt daarmee op een nieuw stadion waar ook horeca gelegenheden en maatschappelijke instellingen in gevestigd zijn.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

©Pixabay

Geef een reactie