21 oktober 2021

Eindhovense grafschender wordt vrijgelaten

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

EINDHOVEN – Het voorarrest van de 23-jarige Eindhovenaar die verdacht wordt van grafschennis en diefstal van begraafplaatsen is opgegeven. Op die manier kan hij sneller in behandeling bij een ggz-instelling.

„Er zijn alle redenen om de man nu achter tralies te houden, maar behandeling is belangrijker”, stelde de rechtbank in Den Bosch woensdagochtend tijdens een voorbereidende zitting. De verdachte  krijgt een streng verbod om op begraafplaatsen te komen.

In juni zou de Eindhovenaar een kindergraf hebben geopend en de resten van een te vroeg geboren baby hebben verwijderd uit het graf. Zelf beweert de man dat het graf al leeg was, maar het Openbaar Ministerie spreekt dit tegen. „Er lag wel degelijk een babylijk in. Het is onbekend wat hij ermee heeft gedaan, want de resten zijn niet teruggevonden.” Bij een ander kindergraf heeft de man alleen gegraven en niets verwijderd.

Ook urnen met as waren verdwenen en hij zou op een ander kerkhof in Eindhoven grafornamenten en kruisen gestolen hebben.

In 2017 heeft de rechtbank de man al voor satanistische feiten veroordeeld. Hij zou kerken beklad hebben met spreuken als ‘Dood aan het Vaticaan’ en ‘Slacht de christenen’. Hiervoor is hij toen in behandeling gegaan.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie