19 september 2021

Mensenhandelaar komt niet af van ontnemingsmaatregel

2 min read

AMSTERDAM – De Hoge Raad heeft dinsdag besloten de ontnemingsmaatregel tegen de veroordeelde mensenhandelaar Saban B. in stand te houden. B. moet de Nederlandse staat bijna 1,5 miljoen euro betalen.

B. en zijn bende dwongen vrouwen onder meer op de Amsterdamse Wallen tot prostitutie. Het bedrag wat hij moet betalen gaat over de opbrengsten van de mensenhandel. Bij het dwingen gebruikten zij veel grof en sadistisch geweld, ook brandmerkte B. zijn slachtoffers met tatoeages.

B. vluchtte in 2010 tijdens het onderzoek naar Turkije, waar hij voor onder andere witwassen alsnog in de cel belandde. Sinds 2015 zit hij in de Turkse cel een tien jaar lange straf uit, deze kreeg hij opgelegd voor twee verschillende zaken.

De mensenhandelaar ging in cassatie tegen de ontnemingsmaatregel, volgens hem het te betalen bedrag voor de helft van zijn vrouw zijn. Hij trouwde één van zijn slachtoffers in gemeenschap van goederen. De Hoge Raad is daar niet in mee gegaan en dus is de opgelegde ontnemingsmaatregel definitief.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie