19 september 2021

Rechtbank veroordeeld roekeloze schutter

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DEN BOSCH – Maandag heeft de rechtbank in Den Bosch de 22-jarige Youssef S. tien jaar cel opgelegd voor het schieten op inzittenden van een auto in het Helmondse centrum, bij de schietpartij raakte hij een passerende tiener en peuter.

De rechtbank heeft het Youssef S. zwaar aangerekend dat hij in een drukke straat besloot te schieten, terwijl hij wist dat onschuldige mensen slachtoffer konden worden. Hij is dan ook veroordeeld voor meerdere pogingen tot doodslag.

Een andere passant werd geraakt, maar kwam er zonder verwondingen vanaf, de kogel ketste af door iets wat hij op dat moment in zijn broekzak had. De peuter, een meisje van 2-jaar, is in haar been geraakt, een andere kogel schampte de arm van het 15-jarige meisje.  “Als zij iets anders in de kogelbaan had gefietst, had dit voor haar veel ernstiger kunnen aflopen.”

De verdachte heeft zelf verklaard dat hij handelde uit noodweer, de man op wie  hij schoot zou volgens hem ook een vuurwapen hebben. Het incident ontstond vanuit een lang lopend conflict. Volgens de rechtbank is het niet aannemelijk dat het doelwit ook een vuurwapen bij zich droeg.

De peuter is ernstig gewond geraakt en het is nog niet duidelijk of de verwondingen gevolgen zullen hebben op haar lichamelijke ontwikkeling.

De moeder van de peuter die ten tijde van de schietpartij met haar kind in een fietsstoeltje over straat liep,  hield er ernstige psychische klachten aan over. De rechtbank acht het een wonder dat er geen doden zijn gevallen. De man moet schadevergoedingen van 21.000 euro betalen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie