27 september 2021

Millitaire vervolgd voor aanranding

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ARNHEM – Drie militairen worden door het Openbaar Ministerie vervolgt wegens het aanranden van een collega. De aanranding zou op 17 mei 2018 in Den Helder gebeurd zijn op een portacabin op de rijkswerf van de Koninklijke Marine. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Brielle, een 28-jarige man uit Culemborg en een 27-jarige man uit Dordrecht.

Het slachtoffer werd tegen een tafel en tegen de grond aangedrukt waarna de Dordtse verdachte zijn penis tegen de heup tikte en sexuele bewegingen maakte. De anderen hielden de man in bedwang. Het slachtoffer kreeg daarnaast ook ontblote billen vlak voor zijn gezicht, zo zegt de aanklager.

Volgens de aanklacht probeerde hun meerdere, tevens de oudste van de drie, het slachtoffer te dwingen om de man uit Dordrecht te pijpen of een hamer te pijpen. Ook zou hij opdracht tot schennis hebben gegeven aan de jongste, de verdachte uit Dordrecht.

Omdat één van de advocaten ziek was, stelde de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem het proces uit. De zaak wordt vooralsnog nog zo snel mogelijk behandeld.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie