17 september 2021

Gezinsdrama Duiven

4 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DUIVEN – De drie bewoners die vrijdag na een woningbrand werden gevonden in hun woning, zijn volgens de politie al vóór de brand om het leven gekomen.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de koning, is niet duidelijk. Wel is bekend dat er geen andere personen aanwezig waren. Vrijdagochtend brak er brand uit in een vrijstaande woning aan de Roodwilligenstraat. De woning waar het gezinsdrama heeft plaatsgevonden.

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt op het resultaat van het inmiddels afgeronde politieonderzoek. ,,Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen.”

Forensische opsporing heeft het hele weekend onderzoek gedaan naar de brand, waar brandweermannen de drie lichamen vond.

Eerder meldde verschillende media dat het mogelijk gaat om bewoners Jan en Lenie en hun 20-jarige dochter Leja. De politie kan de identiteit nog niet bevestigen, maar laat weten dat het gaat om een man van 64-jaar, een vrouw van 58-jaar en een 20-jarige vrouw.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat er een gezinsdrama heeft afgespeeld in de vrijstaande woning, voor de brand uitbrak waren de slachtoffers al om het leven gebracht. De politie doet verder geen uitspraken over de exacte toedracht.

Omstreeks 08:00 uur werd er vrijdagochtend groot alarm geslagen nadat een passant de brand had opgemerkt. Buren hebben tevergeefs geprobeerd de bewoners te waarschuwen. De brandweer rukte massaal uit met vier bluswagens en een hoogwerker. Daarnaast werd er ook een traumahelikopter ingezet.

Voordat de brandweer kon beginnen met bluswerkzaamheden, moesten de rolluiken worden opgeknipt. Doordat deze nog dicht waren werd de brandweer gehinderd.

De politie meldde binnen een half uur dat er twee slachtoffers waren, rond 10:00 uur werd het derde dodelijk slachtoffer aangetroffen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie