24 oktober 2021

Voor moord veroordeelde verdachte aangehouden

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ROSMALEN – Dinsdagmiddag zijn er schoten gelost toen de politie probeerde een verdachte aan te houden. De verdachte hield zich schuil in een woning aan de Schoolstraat in Rosmalen. Wie er heeft geschoten wil de politie nog niet zeggen, wel kunnen zij bevestigen dat er geen gewonden zijn gevallen.

Mogelijk was de verdachte in het bezit van een automatisch geweer. Volgens bronnen zou het om de dinsdag veroordeelde Joey D. gaan. D. Werd veroordeeld voor het doodschieten van zijn oom. De 27-jarige verdachte uit Rosmalen werd in hoger beroep veroordeeld voor de 2014 moord, waar hij eerst werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het gerechtshof legde hem dinsdagochtend een celstraf op van 15,5 jaar. D. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Het hof acht bewezen dat hij zijn oom met voorbedachten rade heeft doodgeschoten toen deze zijn hond aan het uitlaten was. Het bewijs bestaat vooral uit aanvullende getuigenverklaringen en DNA-en schotrestenonderzoek. De verdachte reed op de avond van de moord op een scooter naar de bewuste plek, daar schoot hij naast zijn oom ook diens hond neer. Het hof noemt de daad een kille en brute liquidatie.

Eerder vanavond kon Joey D. vooralsnog ingerekend worden, wel heeft hij zichzelf ernstig verwond, zo heeft de politie laten weten.

D. ontkent geschoten te hebben en liet aan zijn raadsman weten: “Eerst word ik al ten onrechte veroordeeld voor moord, en nu wordt er ook nog ten onrechte gezegd dat ik heb geschoten.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie