17 september 2021

Bed&Breakfast gedetineerde eindelijk weg

4 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ZWOLLE/HARDENBERG/HENGELO – De ex gedetineerde die door de vrouwengevangenis in Zwolle op kerstavond werd gedumpt bij de Hardenbergse Bed&Breakfast van Francis Vos en zijn vrouw, heeft een nieuw onderkomen gekregen in een zorgwoning in Hengelo, zo heeft de opgeluchte eigenaar van de B&B laten weten.

De vrouw, met een psychiatrisch verleden, heeft ongeveer een maand bij het stel gelogeerd. Eigenaar Vos is blij dat de vrouw nu eindelijk haar eigen woning heeft gekregen. “We hebben haar wat van onze eigen spullen meegegeven, zoals beddengoed en eten. Verder heeft ze een aantal spulletjes in een opslag staan.”

Het verblijf van de ongenode gast zorgde voor de nodige stress in huize Vos. De gespannen situatie mondde zelfs twee keer uit in een ruzie. “Echt ruzie werd het niet. Maar het leidde wel tot rare situaties.” Aldus Vos.

Zo ook een misverstand tijdens het koken, Vos sloeg hard met een groentesnijder terwijl de ex-gedetineerde met een boos hoofd op haar kamer zat. De vrouw dacht dat Vos zijn eigen vrouw mishandelde en belde de politie op. “Ze was overstuur, omdat ze de politie voor niets had laten komen en kreeg een psychose”, zegt Vos.

Inmiddels heeft de vrouw huize Vos verlaten. “Ze vertrok gistermiddag naar een zorgwoning in Hengelo. Gesprekken daarover liepen al sinds het begin van deze maand.” De verhuizing werd vertraagd omdat de vrouw nog een uitkering en zelfs een zorgverzekering moest regelen. “Dat was in de gevangenis allemaal niet gebeurd”, zegt Vos gefrustreerd.

Het vertrek van de vrouw maakt er voor Vos geen einde aan, dit mag niet nog een keer gebeuren. “Ik heb contact met de burgemeester van de gemeente Hardenberg. Die heeft  samen met de coalitie interesse om te onderzoeken hoe in de toekomst dit soort zaken beter opgevangen kunnen worden.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie