18 oktober 2021

Voorbereiding zitting in zaak Insiya

3 min read

AMSTERDAM – De rechtbank van Amsterdam had maandag maar vijf minuten nodig om het proces tegen Shehzad H. op te schorten naar een andere datum, welke datum dit wordt is nog onbekend.

H. wordt berecht voor zijn rol in de ontvoering van zijn dochtertje Insiya. Het meisje werd in september 2916 met alle geweld bij haar oma in Amsterdam weggehaald, het toen nog 2-jarige kind werd door haar vader naar India meegenomen.

De voorbereidende zitting in deze zaak werd maandag gehouden, maar omdat H. geen advocaat meer heeft kon er weinig tot niets besproken worden.

Het Openbaar Ministerie slaagde er niet in om de 40-jarige vader naar Nederland te krijgen om hem hier te vervolgen, om deze reden wordt hij bij verstek berecht, dit geldt ook voor zijn 36-jarige neef, Imran S.

Pogingen van justitie om H. als getuige te horen mislukte ook, de Indiase autoriteiten weigerden medewerking te verlenen.

Vorig jaar heeft de rechtbank het groepje uitvoerders veroordeeld tot ruim vier jaar celstraf. De kidnappers werden door H. betaald om het meisje te ontvoeren.

H. en Nadia Rashid, de moeder van het meisje, waren ten tijde van de ontvoering verwikkeld in een echtscheidingsprocedure.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie