3 december 2021

Verdachte gezocht: Bert van Horssen

3 min read

URK – De Urkse politie heeft de identiteit bekendgemaakt van een tweede verdachte die mogelijk een zwaar explosief in een woning heeft gegooid afgelopen november. De ontploffing was zo heftig dat het een fatale afloop had kunnen hebben.

De politie had de verdachte gisteren nog een kans gegeven om zichzelf te melden, als hij dit niet zou doen zouden zij zijn identiteit bekend gemaakt, het laatste is dus gebeurd. Het zou gaan om een 23-jarige man uit Urk. Eerder werd er al een 28-jarige man in deze zaak aangehouden.

De explosie vond plaats op zondag 3 november aan de Golfoploop op Urk. Het gezin met twee jonge kinderen had geluk dat de slaapkamerdeuren dicht waren, als dit niet het geval was, hadden er mogelijk doden kunnen vallen.

De politie heeft op haar sociale media kanalen een foto van de verdachte verspreid, de 23-jarige Bert van Horssen. “De uiterlijke kenmerken van de verdachte kunnen afwijken van de foto’s. De mogelijkheid bestaat onder andere dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft.”

De politie denkt dat de daders zich in het huis vergist hebben. De avond voor de explosie werd er door een echtpaar een donkere VW Golf gespot met dozen waar mogelijk illegaal vuurwerk in zat, zij hebben hiervan melding gemaakt bij de politie.

“Gelukkig is niemand gewond geraakt. De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade.”Aldus de politie.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie
©Politie.nl

Geef een reactie