21 oktober 2021

Meisje misbruikt door bende

3 min read

BRUSSEL – Een Frans meisje werd gedwongen zich te prostitueren terwijl zij wekenlang werd vastgehouden nadat zij van huis uit was weggelopen. Een groep jongens wordt hier verantwoordelijk voor gehouden, zij zouden het 16-jarige meisje begin december voor 2.000 euro hebben overgekocht van haar vriendje.

De tiener was in november samen met haar vriendje naar Brussel vertrokken nadat zij ruzie had gehad op school. Eenmaal daar verkocht hij haar voor cash en drugs aan de bende. Haar vriendje bleef nog even bij haar maar vertrok vervolgens in zijn eentje terug naar Frankrijk, van hem is er nog geen spoor.

De Brusselse jongeren maakten een profiel aan voor het tiener meisje op een prostitutiesite. Ze beheerden haar telefoon en ze werd voortdurend door één van de zeven jongeren in de gaten gehouden en bewaakt. Het meisje had gedwongen seks in hotels en ook zou er een kelder ingericht zijn als ontvangst plek in een woning in Ukkel.

Na een inval kon het meisje vorige week door de politie bevrijd worden, hoe het nu met haar gaat is niet bekend. Op één van de in beslag genomen telefoons zou een klantenbestand zitten met ongeveer 160 namen.

De verdachten zitten vast zolang het onderzoek duurt. Een deel van de bande kwam eerder al in beeld als de beruchte straatschoffies van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis, de jongens van tussen de 20 en 25 jaar, terroriseerden begin 2018 de politie met zelfgemaakte bommen. Bij één van deze daden is een politieauto deels in vlammen vergaan.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie