15 oktober 2021

Vrouw in trein in gezicht geslagen

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

SCHIEDAM – Donderdagochtend werd een 30-jarige vrouw uit Schiedam door een man in haar gezicht geslagen in een trein van Rotterdam naar Breda. De man zou zijn weggelopen uit een gevangenis.

De man, een 37-jarige Amsterdammer, zou ook een Engelssprekende vrouw lastig hebben gevallen. De politie is op zoek naar deze vrouw. De man is aangehouden.

Volgens de politie vertelde de Schiedamse dat de Engelssprekende vrouw in de trein naast haar was komen zitten. De vrouw vertelde haar dat een man haar had aangeraakt. De man kwam op hetzelfde moment op het tweetal af en gaf de Schiedamse vrouw meteen een harde klap in haar gezicht. De Engelssprekende vrouw liep weg.

Op station Breda volgde zij haar belager en riep de hulp in van de NS-medewerkers. Die hielden de verdachte aan en droegen hem over aan de politie. Die kwamen tot de ontdekking dat de verdachte uit een Schiedamse penitentiaire inrichting was weggelopen. De verdachte moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogenoemde Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders opgelegd gekregen, die is bedoeld voor volwassenen die vaak met de politie in aanraking komen of zijn gekomen. De vrouw uit Schiedam heeft aangifte gedaan tegen haar belager.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie