28 november 2021

Leeuwarden station ontruimd (+video)

3 min read

LEEUWARDEN – Donderdagmorgen is rond 11:25 uur het gehele station van Leeuwarden ontruimd, nadat de politie in eerste instantie maar een klein gedeelte had ontruimd. Ook het naastgelegen Arriva gebouw is ontruimd.

In het halletje van een Arriva-trein uit Sneek werd er een verdacht pakketje aangetroffen, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het pakketje verder te onderzoeken.

Het treinverkeer van en naar Leeuwarden is stilgelegd. De trein van Zwolle naar Leeuwarden is bij station Akkrum tot stilstand gekomen. Reizigers wachten op verdere instructies. Arriva heeft bussen ingezet tussen Leeuwarden en Mantgum, Leeuwarden en Dronryp en Leeuwarden en Hurdegaryp. Vanaf die stations pendelen de treinen naar de eindbestemming.

Updates:

De NS meld dat er rond 15:30 uur weer trein verkeer mogelijk is van en naar Leeuwarden. Deze tijd kan nog veranderen.

Volgens getuigen zou het gaan om een jerrycan met ducktape over de dop. Deze zou zijn neergezet en de dader is daarna weggerend. Volgens de politie zou het gaan om een jerrycan met een onbekende vloeistof de EOD is onderweg.  De politie meld via Twitter dat er een 68-jarige man is aangehouden uit Stavoren voor mogelijke betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station.  De EOD is inmiddels ter plaatse.

De jerrycan zit vastgemaakt in de trein, de vloeistof is vooralsnog onbekend.

Inmiddels ruimen hulpdiensten op en wordt het station langzaamaan weer vrijgegeven.

Einde berichtgeving.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie