Grote uitslaande brand in loods

GROU – Omstreeks 12:28 uur werden hulpdiensten opgeroepen voor een middelbrand aan de Oedsmawei in Grou. Ter plaatse bleek het te gaan om een loods. De Oedsmawei is afgesloten voor al het uitgaande en inkomende verkeer.

Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP-1 en staat de volledige loods in brand. Doordat de brand zich snel ontwikkelt zijn er meerdere brandweer ploegen uit de regio zijn ter plaatse om de uitslaande brand te bestrijden.

Het zou gaan om watersportbedrijf ANJA, mogelijk is er nog een hond in het gebouw aanwezig. Door de andere gebouwen nat te houden, heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand over zou slaan naar de naastgelegen panden. Wel zijn er ramen van omliggende panden gesneuveld.

Mogelijk is een kruiser de oorzaak van de brand, in de loods staan meerdere boten.

Door de hevige rookontwikkeling verzoekt de brandweer mensen om uit de buurt te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven. Mensen worden via een NL-Alert  geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.  Twee meetploegen zijn ingezet om de omgeving te verkennen op verspreiding van mogelijke schadelijke stoffen.

Twee brandweermensen zijn bij de brand lichtgewond geraakt, dit gebeurde nadat er een muur was omgevallen. Medische behandeling bleek niet nodig te zijn. Ook één van de eigenaren had ademde rook in bij de eerste bluspogingen maar hoefde hier geen medische behandeling voor te krijgen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Advertenties