28 november 2020

Flinke schade voor Hoeksche Waard

2 min read

ROTTERDAM-RIJNMOND – Voor gemeente Hoeksche Waard was de afgelopen jaarwisseling een financiële domper. Er werd voor meer dan 30.000 euro schade aangericht, dat is ruim 10.000 meer dan de voorgaande jaarwisseling.

De schade liep vooral hoog op door een afgebrande brug bij het Gedenkbos in Strijen. Op oudjaarsdag werd de vloer van de loopbrug in de fik gestoken, daar alleen hangt al een prijskaartje aan van minstens 15.000 euro. Daarnaast zorgde een vernielde glijbaan in Oud-Beijerland ook voor extra kosten, namelijk 1.600 euro.

Ook vele verkeersborden bleven niet gespaard, zijn 57 stuks moesten vervangen worden. Verder moesten er zestien prullenbakken vervangen worden, sneuvelde een ruit van een bushalte, werd ook een lantaarnpaal slachtoffer en moesten drie verkeersspiegels er aan geloven.

“Elke euro die de gemeente kwijt is om de schade te herstellen is er één te veel. 30 duizend euro is heel veel geld.” Reageert de geschrokken burgemeester, Jan Pieter Lokker.

Er is aangifte van vernieling gedaan voor de loopbrug en de glijbaan.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie

Copyright ©Hoogland Producties / Sven Fotografie | All rights reserved. Newsphere by AF themes.
error: Deze inhoud is beschermd. Wilt u het artikel gebruiken, of info uit het artikel? Neem contact op met de redactie.