24 oktober 2021

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2023

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing tot en met 2023 verlengd. Dat maakt het Oostenrijkse team dinsdag bekend.

“Ik ben erg blij met deze contractverlening”, zegt Verstappen op de website van zijn team. De vorige verbintenis van de Limburger liep eind dit jaar af.

Verstappen debuteerde in 2015 op zeventienjarige leeftijd als jongste coureur ooit bij Red Bull’s zusterteam Toro Rosso in de Formule 1. Vroeg in het seizoen 2016 promoveerde hij naar het hoofdteam, waarvoor hij inmiddels acht Grand Prix-zeges heeft geboekt.

“Red Bull geloofde in mij en heeft me de kans gegeven in de Formule 1, waar ik ze altijd erg dankbaar voor ben geweest”, zegt de inmiddels 22-jarige Limburger. “In de loop der jaren ben ik erg hecht geworden met het team.”

“Naast de passie van iedereen binnen dit team geniet ik ook erg van het werken met deze groep mensen. Met de komst van motorleverancier Honda hebben we de laatste twaalf maanden veel progressie geboekt. Dat geeft me nog meer motivatie en vertrouwen dat we samen kunnen winnen.”

Honda blijft in ieder geval tot 2021 de motoren leveren aan het team. Verstappen mikt met Red Bull op het hoogst haalbare. “Ons doel is uiteraard om te strijden om de wereldtitel.”

Foto:©Hoogland-Producties

Geef een reactie