5 augustus 2021

Rotterdam wil vuurwerk vrij zijn

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ROTTERDAM – De grootste stad in Zuid-Holland is de eerste van de vier grote steden die komende jaarwisseling hoopt op een algeheel vuurwerkbod. Voor de eerste keer is er een meerderheid tegen het verbod in de Rotterdamse gemeenteraad.

“Hulpverleners worden bekogeld met vuurwerk en alleen al bij het Oogziekenhuis in Rotterdam kwamen achttien mensen met oogletsel binnen. In meerdere delen van de stad werden containers en auto’s in de brand gestoken. Hier moeten we paal en perk aan stellen.” Zegt fractievoorzitter Vincent Karremans.

Volgens de fractievoorzitter is een totaal vuurwerkverbod nodig zolang er nog geen landelijk verbod komt op knal-en siervuurwerk. Wel geeft de Rotterdamse VVD aan, dat zodra het verbod komt, het wat hun betreft weer is toegestaan om klein vuurwerk af te steken in de stad.

Een voorwaarde is alleen wel dat de gemeente meerdere vuurwerkshows zal moeten organiseren, zo vindt Karremans. “Een voorwaarde voor onze instemming met een verbod is wel dat er een substantieel bedrag wordt vrijgemaakt voor de organisatie van professionele vuurwerkshows in alle veertien wijken van de stad, zodat elke Rotterdammer nog steeds kan genieten van vuurwerk.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie