1 december 2021

Kinderboerderij door brand verwoest

3 min read

MAASSLUIS – Zaterdagnacht werd kinderboerderij Dierenhoek ‘t Sparretje in Maassluis verwoest door een grote brand. Alle dieren konden op tijd worden gered, maar kat Smokey is sinds de brand spoorloos.

“Met grote verslagenheid moet ik meedelen dat onze geliefde dierenhoek vannacht in de brand heeft gestaan”, schrijft de eigenaar van ‘t Sparretje zondagochtend op Facebook. Vlak voor 02:00 uur werd hij gebeld door de alarmcentrale dat er brand is in de loods van de kinderboerderij.

“Ik heb de dieren uit de stal weggehaald. Die waren in paniek naar binnen gevlucht. We zijn alles, maar dan ook alles verloren. Gereedschappen, voer, alle paardenspullen, dekens, onze zadels, medicijnen voor de dieren, alles is weg.” Zo schrijft de eigenaar. Het pand en alle voorraden werden door de brand vernietigd.

“We zijn gebroken en intens verdrietig, maar super dankbaar dat onze dieren veilig buiten staan.” Maar voor Smokey de kat geldt dit niet. “We weten niet waar hij is. Smook draagt alleen een vlooienbandje en geen andere bandjes. Poeslief is gechipt.” Mensen die de kat zien of hebben gezien worden verzocht om telefonisch contact op te nemen met de eigenaar van de kinderboerderij.

De kinderboerderij blijft voorlopig gesloten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend, maar de brandweer houdt er rekening mee dat de brand mogelijk is aangestoken.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie