3 december 2021

Vuurwerkverbod populair

3 min read

NEDERLAND – Steeds meer mensen staan achter het vuurwerkverbod, zo laat ook een online petitie zien die sinds afgelopen jaarwisseling al meer dan 50.000 keer is ondertekend. Ook steunen steeds meer hulpverlening organisaties en ziekenhuizen het verbod.

Zo ook de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie besloot zich aan te sluiten bij de oproep voor een verbod op consumentenvuurwerk. De petitie is onder andere al ondertekend door het BovenIJ-ziekenhuis, de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en de Stichting AAP.

Volgens Maaike van Zuilen, woordvoerster van de initiatiefnemers, krijgen zij ook per mail veel steunbetuigingen en zijn steeds meer mensen het vuurwerk beu. “We zien echt een omslag in het denken over vuurwerk, ook door de brand in Arnhem die twee mensen het leven kostte. Ook hulpverleners doen nu hun mond open.”

Zij pleit voor een volledig verbod op vuurwerk, hoewel de vuurwerkbranche volgens haar beweert dat het merendeel van de letsels door illegaal vuurwerk wordt veroorzaakt. Volgens het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap is deze bewering onjuist. Van alle brandwonden en oogletsels van de afgelopen jaarwisseling waren zo’n 67,8 procent door legaal vuurwerk veroorzaakt.

De fatale brand in Arnhem en het vele geweld tegen hulpverleners worden het vaakst als reden genoemd door mensen die de petitie hebben ondertekend.

Ook de petitie ondertekenen? Dat kan hier: https://vuurwerkverbod.petities.nl/

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie