16 oktober 2021

Rechtbank oordeelt over rellen in Duindorp

2 min read

DEN HAAG – Donderdag heeft de rechtbank in Den Haag geoordeeld dat de arrestatie van een man uit Den Haag rechtmatig was en dat hij blijft vastzitten. De man wordt ervan verdacht zwaar illegaal vuurwerk onder een ME-busje gegooid te hebben in de onrustige wijk Duindorp.

De 38-jarige Hagenaar worp op 3 december zou het vuurwerk onder het politievoertuig. Door de explosie liep één agent blijvende gehoorbeschadiging op en raakte het busje zwaar beschadigd.

Ook verlengde de rechtbank het voorarrest van een 42-jarige plaatsgenoot, het voorarrest is met veertien dagen verlengd. Hij wordt verdacht van het plaatsen van een andere vuurwerkbom. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd zijn DNA aangetroffen op een bom die op 7 december werd gevonden in de Zeezwaluwstraat in een plantenbak.

De vier Hagenaars van 35, 37, 39 en 43 jaar die op 30 december werden aangehouden op verdenking van opruiing in Duindorp werden vrijgelaten. Wel blijven zij verdachten in het onderzoek.

Op dezelfde dag werd een 51-jarige man opgepakt, hij zou twee persfotografen in Duindorp mishandeld hebben. De man wordt gedagvaard en moet zich binnenkort voor de politierechter komen verantwoorden.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie