24 oktober 2021

Man zwaar mishandeld op festival

3 min read

SCHAIJK – Het festival Duifhelse Plak in Schaijk begon als een leuke avond, maar veranderde voor de 28-jarige Niels Janssen uit Zeeland in een spoedrit naar het ziekenhuis. Toen de twintiger een grote ruzie wilde sussen, werd hij slachtoffer. Hij werd zo genadeloos in elkaar geslagen dat hij nu op de intensivecare afdeling ligt met een schedelbasisfractuur, twee gebroken oogkassen, een gebroken neus, een gebroken bovenkaak en een hersenschudding.

Volgens vader Anton is het de grote vraag of de jongeman blijvend letsel aan de zware mishandeling heeft overgehouden. Zijn zoon is aanspreekbaar maar moet voorlopig nog op de intensivecare afdeling blijven. Zijn verwondingen waren zo heftig dat hij vanuit ziekenhuis Bernhoven in Uden naar het ETZ Elisabeth in Tilburg gebracht moest worden. Het ETZ Elisabeth is gespecialiseerd in ernstig hoofdletsel.

Niels’ vader vindt het moeilijk te begrijpen dat zijn zoon zo genadeloos te grazen is genomen. “Hij is helemaal geen vechter en herinnert zich de avond als zeer gezellig. Van de mishandeling weet hij niks meer.”

Op het festival heersten de hele avond al spanningen tussen twee grote groepen. Volgens Anton had een groep van vijfendertig mannen uit Schaijk ruzie gekregen met een groep van vijftien man uit het dorp Zeeland vanwege het gooien met bier. “Dat leek in eerste instantie gesust, maar op de parkeerplaats laaide het weer op. Niels en een andere jongen wilden de twee groepen uit elkaar houden. Dat moest hij bekopen met raken klappen van een agressieveling.”

Volgens de vader liepen er op dat moment veel feestende mensen op de parkeerplaats. Hij roept hen op om te getuigen zodat er bewijs tegen de midhandelaar(s) verzameld kan worden. “Dit mag niet onbestraft blijven.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie
Fotos: Nanda Janssen

 

Geef een reactie