28 november 2021

Twee slachtoffers van de flatbrand zijn buiten levensgevaar

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ARNHEM – De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die slachtoffer werden van de fatale brand in een flatgebouw in Arnhem, zijn buiten levensgevaar. De politie van Arnhem laat via facebook weten dat zij wel nog steeds in een zeer ernstige toestand in het ziekenhuis liggen. Op de avond van de brand verloor het gezin de 39-jarige vader en de 4-jarige zoon.

De brandweer trof het gezin in de lift nadat zij de brand in de entree op de eerste verdieping hadden geblust. Het gezin was buitenbewustzijn, vermoedelijk door het inademen van de rook. De vader en zoon werden nog tevergeefs gereanimeerd. Zij overleden ter plaatse.

Het gezin was op bezoek geweest bij grootouders die in het appartementencomplex aan het Gelderseplein wonen. De lift kwam door de brand vast te zitten. Meerdere bewoners geven aan dat er enkele dagen een oud bankstel stond in de hal van het gebouw. Waarschijnlijk vatte deze vlam door het vuurwerk wat daar werd afgestoken. De brand zorgde naast verwoesting voor enorme rookontwikkeling.

Voor de brand zijn twee jongens van 12 en 13 jaar oud aangehouden, zij blijven nog langer vastzitten en zullen vandaag verder verhoord worden.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie