16 oktober 2021

Molotovcocktail tegen woning gegooid

3 min read

HELMOND – Woensdagnacht heeft se politie een 19-jarige man aangehouden, hij zou een brandbom tegen een woning hebben gegooid. De aanhouding vond rond 01:00 uur plaats op de Slegersstraat in Helmond. Kort daarvoor werd er pp de Balsbeemden een brandbom gegooid. Deze kwam tegen de roldeur van een garage terecht.

De bewoners waren niet thuis op dat moment. De brandbom zou een zelfgemaakte molotovcocktail zijn. De brandweer wist het vuur snel te blussen, pp de garagedeur is een grote brandplek te zien.

De 19-jarige man is familie van de bewoners en zou ruzie als motief hebben. Bij zijn aanhouding troffen agenten een mes en spullen die mogelijk te maken hadden met de brandstichting, hij wordt dan ook van brandstichting verdacht.

Volgens een buurman die de brand heeft ontdekt, waren de bewoners zes weken geleden ook al doelwit van een ‘aanslag’ destijds zou er een explosief onder hun busje zijn ontploft.

De politie heeft bevestigt dat er op 14 november geprobeerd was om brand te stichten bij de auto van de bewoners. De politie doet onderzoek naar incident envof beide zaken een link met elkaar hebben. Onderzocht wordt of beide zaken met elkaar te maken hebben.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie