19 januari 2021

Zeer heftige brand op bedrijventerrein

3 min read

ZOETERMEER – Omstreeks 02:30 uur vannacht rukten hulpdiensten massaal uit voor een grote brand in een bedrijfspand, al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand grip 1. Het gaat om een pand op een bedrijventerrein aan de industrieweg. In dit pand was een papier-, ijzer+ en metaalhandel gevestigd.

Toen de brand uitbrak, waren er twee mensen binnen, volgens een woordvoerder van de brandweer konden zij het pand zelf verlaten. Één persoon is met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het vuur is inmiddels overgeslagen naar een pand dat zich achter het gebouw bevindt, dit zou gaan om een opslag loods van Shurgard. Het grootste deel van dat gebouw staat inmiddels in zijn geheel in brand.

“Er is zeker een kans dat de gebouwen gaan instorten. Ze kunnen inmiddels als verloren beschouwd worden, maar we blijven ons best doen om het vuur te bestrijden.” Aldus de woordvoerder.

Drie uur nadat de brand ontstond heeft de brandweer opgeschaald naar grip 2, dit houdt in dat er dreiging vormt voor de omgeving.

De brandweer heeft inmiddels laten weten dat zij niet konden verkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden. De vlammen hebben onder andere de papier opslag van één van de bedrijven overgenomen. Hierdoor wordt de rookontwikkeling heftiger en kunnen er papier deeltjes in de rook aanwezig zijn.

De brandweer adviseert omwonenden dan ook om ramen, deuren en mechanische ventilatie te sluiten.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie