27 november 2020

Verwoestende brand krijgt fatale afloop

2 min read

ARNHEM – De verwoestende brand waar vannacht vier mensen in slechte toestand werden aangetroffen in een lift, heeft een fatale afloop gekregen. De 39-jarige vader en het 4-jarige zoontje zijn hierbij om het leven gekomen. De 36-jarige moeder en 8-jarige dochter liggen nog in het ziekenhuis.

Op camerabeelden was te zien dat de brand, die in het entreegedeelte begon, werd veroorzaakt door vuurwerk. Twee tieners van 12 en 13 jaar oud zijn hiervoor aangehouden. De jongens worden verdacht van brandstichting met dodelijke afloop.

Door de brand die uitsloeg naar het trappenhuis, viel de stroom uit, waardoor de lift tot stilstand kwam. Het gezin, die op dat moment in de lift stonden, kreeg te maken met heftige rookontwikkeling. Hierdoor raakte de slachtoffers buiten bewustzijn.

Het gezin was op het moment van de brand op bezoek in de flat.

Een deel van de bewoners in de flat aan het Gelderseplein konden vannacht geëvacueerd worden, voor de anderen is er een nood trap aangebracht om hen te kunnen bereiken en evacueren.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie

Copyright ©Hoogland Producties / Sven Fotografie | All rights reserved. Newsphere by AF themes.
error: Deze inhoud is beschermd. Wilt u het artikel gebruiken, of info uit het artikel? Neem contact op met de redactie.