16 oktober 2021

Verwoestende brand in Arnhem

3 min read

ARNHEM – Rond 01:00 uur vannacht brak er brand uit in een flat aan het Gelderseplein, hierbij zijn twee volwassenen en twee kinderen zwaar gewond geraakt.

De slachtoffers werden in een lift aangetroffen. Vermoedelijk hebben zij geprobeerd zichzelf in veiligheid te brengen nadat er brand was onstaan in het entreegedeelte. Maar de lift waarin zij zich bevonden kwam stil te staan, waarschijnlijk kwam dit doordat de stroom in het gebouw was uitgevallen.

De twee kinderen zijn overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, de twee volwassenen zijn opgenomen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

Een groot deel van de negen verdiepingen flat stond vol rook.

Voor de hulpdiensten was het een moeilijke avond. Brandweer, ambulance en politiediensten hebben na de melding alles op alles gezet om de slachtoffers te redden. Twee van hen werden gereanimeerd.

De andere woningen moesten vanwege de rookontwikkeling en het mogelijke gevaar geevacueerd worden. De brandweer met behulp van een hoogwerker aan de buitenzijde van het gebouw omhoog. Met lampen controleerde zij of er rook in de woningen aanwezig was. Als dit het geval was, werd er aangebeld of geklopt, als er geen reactie kwam, moest de brandweer de deur openbreken om er zeker van te zijn dat er geen slachtoffers meer in de woning waren.

De brandweer heeft meerdere keren bewoners uit het gebouw gehaald mrt behulp van een hoogwerker.

Voor zover bekend zijn er verder geen andere gewonden aangetroffen. De geëvacueerde bewoners konden niet anders dan de kou te trotseren en buiten te wachten.

De hulpdiensten zijn tot diep in de nacht doorgegaan met hulp verlenen.

©Hoogland Producties Sven fotografie

Geef een reactie