Oogziekenhuis verwacht nog meer slachtoffers

ROTTERDAM – Afgelopen nacht zijn er 18 vuurwerk slachtoffers behandeld in het Oogziekenhuis in Rotterdam. Het ziekenhuis spreekt van 21 beschadigde ogen, volgens hen was de helft van de slachtoffers omstander. Niemand had een vuurwerk bril op, het jongste slachtoffer is 14 jaar.

De helft van de letsels is zo ernstig, dat slachtoffers blijvende schade hebben. “Voor de patiënten betekent dit verminderd zicht dan wel ogen die uiteindelijk volledig blind worden en wellicht zelfs verwijderd moeten worden.”

Vanochtend worden de eerste zes slachtoffers geopereerd. Het Oogziekenhuis verwacht dat het aantal mensen met verwondingen de komende dagen nog verder op zal lopen, ook vanuit andere regio’s komen er slachtoffers naar Rotterdam.

De verwondingen werden veroorzaakt door legaal siervuurwerk, zegt het Oogziekenhuis. “Daarom toont ook deze jaarwisseling aan dat we moeten stoppen met consumentenvuurwerk. Door één klap van een stuk vuurwerk, kan een oog in één keer blind worden. Dat kan toch niet de bedoeling van een feestje zijn?”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie