28 november 2021

Brand bij appartementencomplex

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DEN HAAG – Woensdagavond rond 19:45 uur brak er brand uit in een appartementencomplex in de Wateringse Veld, bij de brand zijn er twaalf mensen gewond geraakt, drie van hen raakte zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft tientallen bewoners met hoogwerkers moeten evacueren. Door de heftige rookontwikkeling konden zij niet meer naar buiten door de gallerij.

De oorzaak van de brand waren een aantal auto’s die onder de overkapping van de flat in brand stonden. Door de autobranden kwam er veel zwarte rook vrij die zich verspreid had in het gebouw.

Rond 20:30 uur werd het sein brandmeester gegeven. In totaal zijn er meer dan 100 woningen geëvacueerd.

Veel bewoners spreken slecht Nederlands, wat de communicatie moeilijk maakt. Toch probeerd de brandweer de mensen ter plekke zo goed mogelijk te informeren. De bewoners zijn in een bus van HTM opgevangen, in de bus worden zij bijgepraat door de brandweer. “De mensen zitten nog volop in de emotie”, aldus een woordvoerder.

De oorzaak van de autobranden is nog niet bekend, volgens de brandweer kan het een technische oorzaak zijn, maar wordt vuurwerk nog niet uitgesloten. De politie en brandweer zullen morgen verder gaan met het onderzoek.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

`

Geef een reactie