28 november 2021

ProRail doet aangifte vanwege spoorlopen

2 min read

©sven-fotografie

DRONRYP – Spoorbeheerder ProRail doet aangifte tegen schrijver en presentator Geert Mak vanwege zijn roekeloze en gevaarlijke gedrag, Mak liep in een uitzending van ‘In Europa’ over het spoor in het Friese Dronryp. ProRail vraagt VPRO dan ook om de uitzending online aan te passen en de beelden waarin hij over het spoor wandelt te verwijderen.

ProRail wil voorkomen dat mensen Mak gaan na doen.”Het is uitermate pijnlijk dat zo’n mooi programma het verbod om over het spoor te lopen, letterlijk met voeten treedt. Spoorlopen is verboden, hinderlijk voor het treinverkeer en bovenal levensgevaarlijk”, aldus ProRail.

De VPRO zegt in een reactie zich te laat te hebben gerealiseerd dat spoorlopen niet mag zonder toestemming. De omroep heeft inmiddels excuses gemaakt aan ProRail. “Het doel was de serie van In Europa in te leiden, dit shot leek passend. We zullen bij de online-uitzending een tekst plaatsen waarin we mensen zullen waarschuwen voor dit beeld en waarin we benadrukken dat spoorlopen verboden is”, aldus de VPRO.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie