21 oktober 2021

Nog meer aanhoudingen in Scheveningen

2 min read

DEN HAAG – Zondagavond heeft de politie in totaal negentien mensen aangehouden in het populaire Scheveningen. Ze zijn aangehouden voor onder meer het negeren van bevelen en het gooien van zwaar vuurwerk. De politie heeft laten weten de mobiele eenheid te hebben ingezet om de mensen van het Doctor de Visserplein te verwijderen.

De hele avond was het onrustig op het plein, een groep mensen stookte vuur in een vuurton en voerden brandbaar materiaal aan. De brand werd door de brandweer geblust en de vuurton werd verwijderd. De meesten zijn hierna weggegaan.

Later op de avond kwam er opnieuw een groep naar het plein om vuur te stoken. Vijftien mensen werden aangehouden toen ze rond middernacht weigerden weg te gaan. Eén minderjarige mocht meteen naar huis. Vijf van de veertien anderen zijn vijftien tot zeventien jaar oud.

Ook op een andere locatie in Scheveningen werden vier minderjarigen aangehouden. De jongeren worden ervan verdacht van brandstichting en het gooien van zwaar vuurwerk. Zij zitten niet meer vast, maar moesten zich maandag op het politiebureau melden.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie