21 oktober 2021

kinderen zien zelfdoding station Almelo de Riet. Prorail deelt knuffels uit.

4 min read

ALMELO – Meerdere mensen waaronder kinderen zijn maandagmiddag getuige geweest van een zelfdoding bij NS-station Almelo De Riet. Terwijl de trein van vervoerder Blauwnet maandagmiddag even na één uur langzaam kwam aanrijden om te stoppen bij De Riet, wierp zich een man voor de trein.

Meerdere mensen, die op dat moment stonden te wachten op het perron en bij de spoorbomen van de Rietstraat, hebben gezien wat er is gebeurd. De politie heeft Slachtofferhulp aangeboden aan de getuigen.

Machinist remde voluit
Een getuige vertelt aan de Tubantia dat de trein maandagmiddag langzaam kwam aanrijden om te stoppen bij station Almelo De Riet. Tot verbazing van de getuige zag hij dat iemand op de rails ging liggen terwijl de langzaam rijdende trein op hem af kwam. De machinist remde voluit maar slaagde er niet in de trein op tijd tot stilstand te laten komen. Bewoners van de straat aan de andere kant vertelde aan Sven-fotografie dat ze de trein hoorde toeteren en eigenlijk al een beetje wisten dat het weer mis zou zijn.

Door de noodstop blokkeerde de trein maandagmiddag geruime tijd de spoorwegovergang Rietstraat. Kort na de aanrijding konden de gestrande passagiers de trein verlaten. Medewerkers van spoorbeheerder ProRail deelden meteen knuffels uit aan de  kinderen die in de trein zaten.

Ook de kinderen die stonden te wachten voor de dichte spoorbomen kregen een knuffel. De politie heeft getuigen gewezen op de mogelijkheid om hulp te zoeken bij Slachtofferhulp. Of daar ook gebruik van is gemaakt is niet bekend.

Als gevolg van de zelfdoding is het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo geruime tijd gestremd geweest. Reizigers zijn tijdens de stremming vervoerd met bussen.

Behoefte om te praten over zelfdoding?
Praten over zelfdoding kan bij de hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0900-0113. Of via http://www.113.nl.

Tekstbron: Tubantia en sven-fotografie
Foto: ©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

Geef een reactie