Hagenaren aangehouden in Den Haag

DEN HAAG – Maandagochtend zijn er zes mannen aangehouden voor vernielingen en het organiseren van rellen. Één van de verdachten, een 38-jarige Hagenaar, wordt verdacht van het gooien van illegaal, zwaar vuurwerk naar een politiebus.

Door de explosie die onder de politiebus ontstond heeft één agent blijvende hoorschade opgelopen, de andere zes agenten moeten nog een gehoortest ondergaan. De politiebus raakte hierbij zwaar beschadigd.

Naast de Hagenaar werden er nog vijf andere mannen aangehouden. Drie Hagenaars van 35, 37 en 39 jaar oud worden verdacht van opruiing en het plegen van geweld tegen personen of goederen, zo laat de politie weten. Een andere verdachte, een 43-jarige Hagenaar, is aangehouden voor betrokkenheid bij het oproepen tot ongeregeldheden in de wijk Laak.

Een 42-jarige Hagenaar werd aangehouden voor het maken van een vuurwerkbom. Deze werd in een plantenbak aagentroffen voor een woning aan de Zeezwaluwstraat. Ook wordt hij er van verdacht begin december op een politieagent te hebben ingereden.

De politie sluit meerdere aanhoudingen naar aanleiding van de ongeregeldheden in Den Haag niet uit.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie