16 oktober 2021

Celfstraf voor moord op kapperszoon

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ROERMOND – De twee mannen die verdacht werden voor het vermoorden van de 22-jarige Ömer Köksali  zijn vandaag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot twaalf en veertien jaar celstraf. in het Venlose stadsdeel Blerick. Het slachtoffer had zich met een uit de hand gelopen ruzie om drugs bemoeid, waar hij eigenlijk buiten stond.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder al twintig jaar cel geëist tegen Gianni Q. (21) en Jonathan B. (24) wegens moord, maar de rechtbank acht voorbedachte rade niet bewezen en noemt het doodslag. Daardoor vallen de straffen veel lager uit dan de oorspronkelijke eis.

Volgens de rechtbank zocht kapperszoon Köksa bewuste dag in november 2017 de confrontatie op met de twee ruzie zoekende verdachten, zij hadden een uit de hand gelopen ruzie over drugs. Tijdens de confrontatie schoot schoot Q. hem dood. Het vuurwapen had hij vlak daarvoor van zijn maat B. gekregen.

B. moet veertien jaar de cel in en schutter Q. twaalf jaar. Q. kreeg een lagere straf omdat hij volgens de rechtbank bekende en oprecht spijt betuigde. B. was volgens de rechtbank uit op escalatie van het geweld.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie