Met drank of drugs op achter het stuur

ALMERE – Vrijdag werden er drie mensen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol bij een grote verkeerscontrole in Almere. Twee andere mensen waren onder in vloed van drugs achter het stuur gekropen.

Naast deze bevindingen schreef de politie ook voor andere overtredingen bekeuringen uit, zo reden er vier mensen zonder rijbewijs en had een andere bestuurder het roze kaartje niet bij zich. Weer een andere automobilist had een ongeldig rijbewijs bij zich.

Ook is er een rijbewijs ingenomen omdat de bestuurder nog een boete open had staaan. Naast automobilisten werden ook fietsers in de gaten gehouden. De politie schreef drie maal een boete uit omdat de fietsverlichting niet in orde zou zijn. Een persoon werd bekeurd omdat deze een telefoon in de hand hield tijdens het fietsen.

In totaal zijn er 1400 bestuurders gecontroleerd.

Zaterdagochtend voerde de politie nog een controle uit, ditmaal bij de Buitenhoutsedreef in Almere Buiten. Agenten stonden om 06:30 uur al klaar met alcoholtesten. Binnen tien minuten heeft de politie daar twee mensen aangehouden voor het rijden onder invloed.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Advertenties