26 januari 2021

Seponering voor verdachten Assen

3 min read

ASSEN – De vijf mannen die verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van een zedenverdachte in een speeltuin in Assen, worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie neldt maandag dat zij besloten heeft om de zaken te seponeren.

De 32-jarige zedenverdachte overleed op 24 augustus in een speeltuin in de wijk Peelo. Dit gebeurde vlak na een handgemeen wat ontstond nadat de man zich schuldig maakte aan ontucht. Één van de verdachte is de vader van het slachtoffer.

Nadat deze had ontdekt wat er was gebeurd probeerde hij de zedenverdachte tegen te houden. Vier andere mannen probeerden de vader hierbij te helpen. Zij hebben de man bij zijn armen, benen en onderrug op de grond in bedwang gehouden terwijl zij wachtten op de politie.

De mannen probeerden hem rustig te houden, maar toen de politie arriveerde, ontdekten ze dat hij niet meer reageerde. De agenten hebben hem direct gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten. De zedenverdachte uit Assen overleed ter plaatse.

De mannen werden gearresteerd voor mishandeling, zij werden de volgende dag weer vrijgelaten nadat er geen bewijs was, maar bleven wel verdachten, wat leidde tot veel verontwaardiging in Nederland.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie