18 oktober 2021

Meest gezochte crimineel eindelijk opgepakt

4 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DUBAI – Ridouan Taghi, ook wel bekend als ‘De Neus uit Vianen’ werd anderhalf jaar lang internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten, vandaag kwam hier een einde aan.

De politie heeft vandaag laten weten dat de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi in een appartement in Dubai is opgepakt. Dit is in samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie gebeurd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden, hij zou hierbij de opdrachtgever zijn. Taghi wordt al jaren aangewezen als de meest gezochte crimineel van Nederland en een van de meest bevreesde mocro kopstukken van Europa.

De politie laat weten dat de 41-jarige topcrimineel in het bezit was van een valse identiteitskaart en in één van de meest residentiële villa’s van Dubai woonde.

Er was een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor zijn arrestatie, die rustig is verlopen. De Dubaise politie meldde dat het tipgeld leidde tot zijn arrestatie, maar de Nederlandse autoriteiten ontkennen deze bewering.

Het Openbaar Ministerie zal nu een verzoek gaan indienen voor de uitlevering van Taghi, naar alle waarschijnlijkheid zal hier enige tijd over heen gaan, Nederland heeft namelijk geen uitleveringsverdrag met Dubai.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de arrestatie van Taghi te danken is aan de ‘niet aflatende inspanningen van de Nederlandse politie en intensieve internationale samenwerking met de politie van Dubai’. ,,Hun hulp was essentieel. Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai”, zegt korpschef Erik Akerboom, die zijn dankbaarheid openlijk deelt.

Justitie had al vermoedens dat Taghi in Dubai verbleef. ,,De arrestatie van Taghi is voor Nederland van groot belang. Met hun criminele activiteiten vormen Taghi en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen.” Aldus Akerboom.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie