Vrouw valt flauw bij rechtszaak.

Een opvallend begin van de strafzaak tegen drie Enschedeërs vanmiddag: een familielid van één van de verdachten viel flauw op de publieke tribune. Nadat de vrouw was nagekeken door ambulancepersoneel, kon de zaak beginnen tegen de mannen die worden verdacht van de ontvoering en afpersing van een bejaarde man in Enschede.

Het 70-jarige slachtoffer deed begin augustus aangifte van ontvoering en afpersing. Hij vertelde dat hij al een tijdje via een datingsite contact had met een vrouw, met wie hij afgesproken had bij een pannenkoekenrestaurant in Enschede.

25.000 euro van rekening gehaald

Op het moment dat de man zich meldde bij het restaurant, werd hij overvallen door meerdere jongemannen. Die zouden hem vervolgens onder bedreiging hebben meegenomen in zijn eigen auto. Onderweg moest het slachtoffer zijn pinpas en code afgeven. De ontvoerders zouden vervolgens 25.000 euro van zijn rekening hebben gehaald.

De politie pakte uiteindelijk zes verdachten op. Alleen de drie die vandaag voor het eerst voor de rechtbank verschenen, zitten nog vast. De mannen van 20 en 26 uit Enschede en Duitsland blijven tot de volgende zitting in maart achter de tralies. Hun advocaten mogen in de tussentijd alle medeverdachten en het bejaarde slachtoffer als getuige horen.
Dit meld de lokale nieuws site Rtvoost.

Bron:Rtvoost
Foto:Hoogland-Producties

Advertenties