21 oktober 2021

Drie tieners opgepakt op verdenking van molotovcocktail

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DEN HAAG – Drie jongens van 11, 12 en 13 jaar oud die gistermiddag bezig waren met spiritus en vuurwerk in Scheveningen, zijn door de politie meegenomen naar het bureau. Iemand had de jongens betrapt op de Badhuisstraat en heeft de jongens vastgehouden tot de politie arriveerde. Vermoedelijk waren ze bezig met maken van een molotovcocktail.

De Haagse politie verrichtte gisteren in totaal negentien aanhoudingen, alle aangehouden personen zijn tieners. Zij werden aangehouden voor onder andere openbare geweldpleging, bezit van illegaal vuurwerk, brandstichting en pogingen tot brandstichting. Rond middernacht waren er op meerdere locaties in Den Haag branden. De politie liet weten dat niet van iedere brand de oorzaak bekend is.

De drie jongens die vermoedelijk bezig waren met een molotovcocktail zijn inmiddels vrijgelaten. De twee oudste verdachten moeten zich op een later tijdstip verantwoorden bij het Openbaar Ministerie. De jongste is te jong om bestraft te kunnen worden.

Omstreeks 22:00 uur verrichtte de politie zes aanhoudingen in de Hoogkarspelstraat voor openlijke geweldpleging en brandstichting. Onder hen waren drie mannen van 19 en drie jongens van 13, 15 en 17 jaar oud. Ze worden ervan verdacht met zwaar vuurwerk vernielingen te hebben gepleegd.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie