15 oktober 2021

Het weer voor het weekend

5 min read

NEDERLAND – Sinterklaas heeft er niks meer aan in het zonnige Spanje, maar wij nog wel! Het is weer tijd voor het weer! Er zijn weer donkere dagen op komst, zoals we inmiddels wel gewend zijn. Hier en daar zal de zon doorkomen, maar uiteraard zal deze weinig warmte bieden. Maar naast de donkere dagen is er ook kans op een winterstorm!

Met zo’n acht uur daglicht zijn de dagen voor kerst de kortste van het jaar. Veel duisternis en daar komt nog eens bij dat er de komende dagen wisselvallig weer wordt verwacht. De zon krijgt wat ruimte, maar dat geldt ook voor de wind.

Wie last heeft van een winterdepressie zal dit weekend het geluk in de niet volledig gesloten wolkenvelden vinden, hier en daar is de lucht lichter en zijn er zonnestralen te zien. Knijp jezelf maar alvast in de handjes!

Zaterdagochtend wordt er een stevige westelijke wind verwacht. Af en toe zal de zon zichtbaar zijn. Voor de mensen die niet van verandering houden en in het noorden wonen, wees gerust want in de ochtend kan er vooral in de noordelijke helft van ons land een enkele bui vallen. In de middag en avond is de kans op een bui een stukje kleiner, het blijft waarschijnlijk zelfs zo goed als droog. De temperatuur ligt rond een graad of 9, tenzij je een enorme koukleum bent, dan ligt het waarschijnlijk wel wat lager.

Zondagochtend is het gedaan met de droge pret en kan de regenjas weer tevoorschijn komen. Regen en motregen bepalen dan hoelaat we onze boodschappen doen. Pas richting de middag wordt het beter en kan de zon doorbreken, maar ook dan is de kans op een bui groot en de kans op het vinden van een regenboog dus ook! Het wordt zondag maar een graad warmer dan de zaterdag.

Volgens meteoroloog Woei voorspellen de huidige weerkaarten een onbestendige tweede week van december, twee weken voor kerst dus. Het waait op sommige dagen flink, maar uiteraard ervaren de Waddeneilanden hier het meeste van.

,,Op maandag, woensdag en vrijdag kan het vooral op de Waddeneilanden stormachtig zijn, mogelijk is daar in de nieuwe week sprake van de eerste winterstorm. De wind is in elk geval erg aanwezig en schiet soms behoorlijk uit. Daarbij valt er dagelijks een paar uur regen. De temperatuur gaat langzaam omlaag, maar de kans op vorst is nog erg klein.” Aldus meteoroloog Woei.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie