1 december 2021

Ajax verliest thuis tegen Willem II

3 min read

AMSTERDAM – Ook Ajax voelt de pijn van een nederlaag, de Amsterdammers verloren vanavond tegen Willem II. De eerste competitienederlaag voor de Ajacieden komt dan ook hard aan. De Tilburgers wonnen in de Johan met 2-0 van de koploper.

De laatste keer dat Ajax aan een thuisnederlaag leed in de eredivisie, was op 5 november 2017. FC Utrecht wat toen nog door Ten Hag getraind werd, was met 2-1 te sterk.

Ook deze wedstrijd werd Ajax geconfronteerd met zichzelf. Ché Nunnely, die bij de Amsterdammers is opgeleid, leidde met een snelle actie het eerste doelpunt van de wedstrijd in.

De aanvaller werd vlak voor rust door Sergiño Dest binnen het strafschopgebied naar beneden gehaald. Mike Ndayishimiye stuurde André Onana vervolgens vanaf elf meter de verkeerde kant op.

In de tweede helft besloot Ajax het tempo een tandje op te schroeven. Dat leidde ook tot meerdere kansen, maar het leek het team te ontbreken aan overtuiging. Donny van de Beek was met een schot net naast het dichtst bij een goal.

Twaalf minuten voor tijd maakte ex-ajacied Damil Dankerlui een einde aan de kansen voor een gelijkmaker, de huidige Willem II speler maakte de 2-0.

Door de nederlaag biedt Ajax AZ de kans om dichter bij de koploper te komen. Als AZ zaterdagavond wint van PEC Zwolle, nadert het de Amsterdamse club tot op 3 punten. Dat zou de onderlinge confrontatie volgende week een extra boost geven.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie
©Pixabay

Geef een reactie