Advocaat Nabil B legt werk neer

AMSTERDAM – De enige overgebleven advocaat van kroongetuige Nabil B. stopt, Twee anonieme raadsmannen zouden volgens verschillende berichtgeving de verdediging overnemen.

De beslissing volgt nadat advocaat Derk Wiersum afgelopen september voor zijn woning werd geliquideerd. Het vermoeden is dat de opdracht is gegeven door Ridouan Taghi, over wie de kroongetuige meerdere verklaringen heeft afgelegd.

De advocaat die nu de verdediging neerlegt, stond B. al langer bij samen met Wiersum. Het is gebruikelijk dat in grote strafzaken twee advocaten samenwerken voor één cliënt. De advocaat wil vanwege veiligheidsoverwegingen niet met naam genoemd worden.

Twee verdachten zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Wiersum. Een hiervan is een neef van de voortvluchtige Taghi. Beiden zitten nog in volledige beperkingen, wat inhoud dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De vorige zittingen in de zaak die om meerdere liquidaties draait, die Taghi en zijn rechterhand Saïd december.  zouden hebben laten uitvoeren, was achter gesloten deuren. Het is niet bekend welke gevolgen deze beslissing gaat hebben voor het verloop van de strafzaak. De komende inleidende zittingen zullen op 12 en 13 december plaatsvinden.

©Hoogland Producties / Svem Fotografie