15 oktober 2021

Straffen bekend voor relschoppers

3 min read

DUINDORP – De relschoppers in de Haagse wijk Duindorp hebben boetes of taakstraffen opgelegd gekregen door het Openbaar Ministerie. Twee mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden moeten later voor de rechter komen. Één van hen is een bewoner van de desbetreffende wijk, de ander woont elders in Den Haag.

Van de 34 mensen die de afgelopen dagen zijn aangehouden, zitten er nog vijf vast, zo meldt het OM. De twee die zich later bij de rechter moeten verklaren zijn vrij, maar mogen zich ’s avonds niet op het Tesselseplein in Duindorp vertonen en moeten met de jaarwisseling binnenblijven.

Onder de arrestanten zijn 23 minderjarigen. Waarvan de jongste 11 jaar is en de oudste 58 jaar. De meesten komen uit Duindorp zelf, waar het al dagen onrustig is omdat mensen boos zijn. Zij zijn boos omdat er tijdens oud en nieuw geen vreugdevuur komt op het strand.

Burgemeester Remkes van Den Haag had gisteren al aangekondigd korte metten te maken met de relschoppers. “Ik laat me op geen enkele manier chanteren”, zei hij over hun acties. Ze richtten vernielingen aan, stichtten brandjes en bestookten de politie met zwaar vuurwerk.

“Mensen voelen zich geïntimideerd en durven niet meer de straat op. Het kan in dit land niet zo zijn dat de straat regeert.” Zo besluit Remkes.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie