1 december 2021

Man die zus doodschoot veroordeeld

3 min read

LELYSTAD – Een 20-jarige man die ruim twee jaar geleden zijn 14-jarige zusje doodschoot, hoeft niet meer de cel in. De rechtbank concludeert dat hij zijn zus niet met opzet doodde toen hij haar een vuurwapen liet zien waarvan hij niet wist dat het doorgeladen was.

De Almeerder haalde de trekker over en raakte het meisje in haar romp. Ze bezweek drie dagen later aan haar verwondingen.

De rechtbank in Lelystad veroordeelde hem tot een onvoorwaardelijke celstraf van 256 dagen en legde de rechter een voorwaardelijke celstraf op die gelijk is aan het aantal dagen dat hij in voorarrest heeft gezeten.

Volgens de rechtbank staat vast dat de man zijn zusje niet willens en wetens heeft doodgeschoten en was er geen opzet in het spel. “Het was roekeloosheid”, zo vindt de rechter. Maar de dood van het meisje is wel zijn schuld.

Volgens de man haalde hij het wapen tevoorschijn om stoer te doen. Hij heeft verklaard dat hij niet wist dat het was doorgeladen, en daardoor dus schietklaar was. Eerder had hij ook al selfies met het wapen aan vrienden verstuurd.

De rechtbank hield er in het vonnis rekening mee dat de man verder moet leven met het idee dat hij zijn bloedeigen zusje om het leven heeft gebracht, en de gevolgen daarvan de rest van zijn leven met zich mee moet dragen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

©pixabay

Geef een reactie