21 oktober 2021

Celstraf geëist tegen overvaller

4 min read

ALMELO – Het openbaar ministerie (OM) heeft gisteren drie jaar celstraf geëist tegen een 20-jarige Almeloër voor de overval op een tankstation in Hengelo.

De man zou op 28 december vorig jaar, samen met een nog onbekend persoon, een tankstation aan de P.C. Hooftlaan in Hengelo beroofd hebben. Twee jonge medewerksters stonden doodsangsten uit tijdens de overval.

Bij de overval werd 385 euro en een slof sigaretten buitgemaakt. Meteen daarna werd met man en macht gezocht naar de daders. Ondanks de inzet, onder andere van een helikopter, kon er niemand aangehouden worden. Pas toen het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) maanden later zijn vingerafdruk op een andere sigarettenslof vond, kon de man worden aangehouden.

De 20-jarige heeft maandenlang beroep gedaan op zijn zwijgrecht, uiteindelijk kwam hij met het verhaal dat hij op het moment van de overval bij zijn vriendin was en dat het NFI een fout had gemaakt. Toen het dossier in zijn zaak klaar was, kwam de Almeloër met een bekentenis.

Hij weigerd tot op heden de naam van de medeplichtige te noemen en vertelde hij dat de overval niet uit eigen beweging was gepleegd. Volgens de 20-jarige werd hij gedwongen om de overval te plegen door een crimineel uit Almelo. Hij had een schuld bij de crimineel nadat een deal rond drugs of nep-merkkleding was misgelopen omdat hij opgelicht was. Als hij de overval niet had gepleegd, was de kans groot dat zijn leven in gevaar was geweest, vertelde de Almeloër de rechtbank.

De officier van justitie denkt echter dat de man het verhaal van de bedreiging heeft verzonnen in de hoop op strafvermindering en kwam daarom met een zwaardere strafeis. Ook zou de overvaller een van de medewerksters ruim vierduizend euro moeten betalen als schadevergoeding, de vrouw hield een slaapstoornis en posttraumatische stressstoornis over aan de gebeurtenis.

De rechtbank in Almelo zal over twee weken een uitspraak doen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie