15 oktober 2021

Acht arrestaties in zaak groepsverkrachtingen

3 min read

DEN BOSCH – De politie heeft vanochtend acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van groepsverkrachtingen van drie tieners. De meisjes van 15 en 16 jaar werden zeer waarschijnlijk gedrogeerd en daarna in weerloze toestand misbruikt door de groep.

Er werd ook geweld gebruikt, laat de politie vanochtend weten. Het onderzoek kwam begin dit jaar van start nadat de meisjes afzonderlijk van elkaar naar de politie waren gegaan met hun verhaal.

Volgens de politie kwamen de meisjes eerst met de mannen in contact via sociale media, daarna vond het misbruik plaats in een ruimte bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs daar sporenonderzoek.

In dat onderzoek zijn naaktfoto’s en ander beeldmateriaal naar voren gekomen. Mogelijk zijn op die beelden de minderjarige meisjes te zien, vertelt een woordvoerder van de politie.

De politie gaat er vanuit dat meerdere meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep. “We hopen dat zij zich melden. Misschien durfden ze dat eerder niet, omdat ze bang waren voor de jongens. Maar als je zoiets is overkomen, heb je hulp nodig.” Besluit de woordvoerder.

De politie heeft de woningen van de mannen in Den Bosch doorzocht. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden in het onderzoek. “Dit is voor ons een hele grote, heftige zaak. We zijn erop gebrand om alle mannen hiervoor te veroordelen.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie