15 oktober 2021

Zoveelste autobrand in Oss verwoest huis van jong gezin

5 min read

OSS – Een gezin met twee kleine kinderen is vannacht nog net op tijd hun brandende huis uitgevlucht. Nadat de auto onder de carport vlam had gevat, sloeg het vuur over naar de woning.

De brand ontstond zondagnacht rond 01:00 uur.  Het huis aan de Staringstraat raakte zo zwaar beschadigd dat het niet meer bewoonbaar is.

Het gezin met twee jonge kinderen, waarvan één een pasgeboren baby is, voor het gezin is inmiddels andere woonruimte geregeld.

Oss wordt de laatste tijd vaker geteisterd door autobranden, in de afgelopen twee weken vlogen in Berghem en in Oss al zes auto’s in brand. Ook in de Staringstraat, waar het gezin woont, was het dit jaar al een keer eerder raak.

De politie liet maandagochtend weten uit te gaan van brandstichting.

De politie heeft eerder een Burgernetmelding uitgezet om getuigen op te roepen informatie te delen.

Een bewoner van de getroffen straat reageert geschrokken. Hij noemt de brand beangstigend omdat het volgens hem iedereen had kunnen overkomen. “Die knaap moeten ze toch maar eens vlug op zien te pakken”, zegt hij. Waarmee hij doelt op de autobranden die de stad al geruime tijd teistert.

Een andere buurtbewoner waarschuwde het gezin toen ze zich realiseerden dat de bewoners, een gezin met twee jonge kinderen, nog binnen waren. Buurman Theara  klom samen met een andere buurman over de schutting van het huis, trapten een zijdeur in en begonnen zo hard mogelijk op de ramen te kloppen. Terwijl ze ook schreeuwden dat de bewoners naar buiten moesten komen.

Het ging volgens de 33-jarige Theara en zijn vriendin Rylana heel snel zondagnacht. “Echt eng. Je wilt niet weten hoe snel de brand oversloeg naar de carport en het huis.” Theara en de buurman hebben nog geprobeerd de auto te blussen, maar dat had weinig zin.

Het stel dat aan de overkant woont, vindt het zo sneu voor het jonge gezin dat een dochter heeft van twee maanden oud en een zoon van twee. “Ze hebben niks kunnen meenemen. In badjas kwamen ze naar buiten.” Zo vertelt Rylana.

Er heeft zich een getuige van de brand bij de politie gemeld. “En mogelijk zijn er beelden van de brand”, laat een politiewoordvoerder weten. Wel voegt ze hier aan toe dat er bij een brand en bij het blussen ervan maar al te vaak blijkt dat er sporen verloren gaan.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie