26 januari 2021

Sinterklaas kan donderdag gewoon het dak op

3 min read

Na een koud begin van de week, met vandaag enkele ijskoude regenbuien is het de aankomende dagen droog. Woensdag zal de zon regionaal een tijdje schijnen, dus goed nieuws voor Sinterklaas en zijn pieten! Donderdag kunnen ze, ondanks de bewolking, gewoon droog de pakjes door de schoorstenen gooien zonder dat Sinterklaas zijn baard verwilderd!

Het zal zo’n 2 tot 6 graden zijn, op het dak zal het waarschijnlijk iets kouder zijn.

We beginnen de week koud met vandaag vooral in het kustprovincies enkele buien. In het binnenland is er veel kans op vorst en mist, maar ook daar is een bui niet uitgesloten. Mocht je een bui treffen, dan is het voor het gevoel ijskoud, waarschijnlijk hetzelfde koude gevoel als s’ochtends vroeg.

Dinsdag tot en met donderdag is het op de meeste plaatsen droog. Het noorden maakt dinsdagochtend nog kans op een bui. Behalve wolkenvelden is er lokaal ook ruimte voor de zon, die hoeven we dus niet lang te missen. Vooral woensdag kan met name in het zuiden de zon de aarde verlichten, maar wie hoopt op een beetje warmte moet toch nog even wat langer wachten. Met 5 tot 7 is het niet warm, maar met wat zon is het uit de wind al snel lekker.

Donderdag maken opklaringen steeds meer plaats voor wolkenvelden. Vaak volgt daarna regen, maar speciaal voor pakjesavond zal de regen pas op vrijdag arriveren. Wel staat er een matige zuidwestenwind en daardoor is de kans op mist gelukkig wel weer kleiner.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie