16 oktober 2021

Zoektocht naar opvarenden hervat

2 min read

URK – De Koninklijke Marine gaat zaterdag verder met de zoektocht naar de opvarenden van de donderdag gezonken Urker viskotter. Ook wordt de gezonken vissersboot onderzocht.
De marine zond zaterdagochtend de Zr. Ms. Makkum naar de plek waar de viskotter UK 165 gezonken is. Duikers gaan onderzoeken of de twee opvarenden in het wrak aanwezig zijn. De vermisten zijn twee mannen van 27 en 41 jaar oud uit Urk.

Vanwege de harde wind, hoge golven en sterke stroming werd de zoekactie naar de kotter en zijn bemanning donderdag aan het einde van de middag gestaakt. Omdat de omstandigheden op vrijdag niet verbeterden, werd de hervatting van de zoekactie tot zaterdag uitgesteld.

De garnalenkotter genaamd Lummetje vertrok woensdag rond 15.57 uur uit de haven van Den Helder. De plaatselijke kustwacht ontving donderdagochtend om 5.46 uur een noodmelding van het noodbaken.

Donderdag eind van de ochtend werd de kotter door een sonar van de marine gelokaliseerd op de bodem van de zee. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zocht elf uur lang met meerdere reddingsboten, een kustwachtvliegtuig en twee reddingshelikopters naar de bemanning.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie
©Defensie

Geef een reactie